Tembelliğin üstesinden gelmek
Tembellik Nedir?
Tembellik, bir kişinin belirli bir alanda çalışmak veya çaba sarf etmek konusunda isteksiz veya isteksiz olması veya buna zamanları veya yetenekleri olsa bile, ortaya çıkar. Birisi tembel olduğunda, kendini uyuşuk, bunalmış veya sıkılmış hissedebilir ve bu da ilerlemesini zorlaştırabilir.
Tembellik ne demek?
Tembellik, hayalleriniz için zehir gibidir. Tüm hayallerinizi yavaş yavaş pişmanlığa çevirir. Ancak, bu sorunun bir çözümü var.
Tembellik neden olur inceleyelim 🙂
1. Bir rutin oluşturun: Bir rutine sahip olmak gerçekten önemlidir, bu yüzden zamanınızı harcarken daha disiplinli kalabilirsiniz. Bir program belirleyin ve ona bağlı kalın. Bir rutine sahip olmak, iyi alışkanlıklar edinmenize ve ertelemeyi bırakmanıza yardımcı olabilir.
2. Dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırın: Hayatınızı iyileştirmeye çalıştığınızda dikkatinizi dağıtan şeyler sizi dibe çeker. Sizi üretken olmaktan alıkoyan şeyleri belirleyin ve bunları mümkün olduğunca ortadan kaldırın. Bu, sosyal medya bildirimlerini kapatmak olabilir.
3. Pozitif iç konuşma kullanın: Düşüncelerinizi yeniden çerçevelendirin ve kendinizi motive etmek için olumlu iç konuşma kullanın. Örneğin, “Bunu yapmak içimden gelmiyor” demek yerine, “Bunu yapabilirim ve hedeflerime ulaşmama yardımcı olacak” deyin. Meditasyon yapmayı deneyin. Headspace: Meditasyon Rehberi izlemenizi tavsiye ederim.
4. En kolay görevle başlayın: İvme ve güven oluşturmak için listenizdeki en kolay görevle başlayın. Tamamladığınızda, bir sonraki göreve geçin.
5. Bir sorumluluk ortağı bulun: Sizi sorumlu tutacak birine sahip olmak, motive olmanıza ve doğru yolda kalmanıza yardımcı olabilir. Arkadaşınız, kız arkadaşınız, hayat arkadaşınız vb. Olabilir. ( Benim sorumluluk ortağım ideolojim)
Neden tembellik etmeye meyilliyiz?
İnsanlar birçok nedenden dolayı tembelleşiyor.
1: Karışıklık
Bazı insanlar çok fazla seçeneğe sahip olduklarında çok kafa karıştırırlar. Bir şey yapmaya karar verdiklerinde, daha iyi olabilecek diğer alternatifleri düşünmeye başlarlar. Bir sonraki seçeneğe gittiklerinde aynı işlem tekrarlanır. Sonunda, hiçbir şey yapmamaya ve yoluna çıkanları kabul etmeye karar verirler.
2: Rahatlık
Toplumda iyi bir yer edindiğinizde ve işinize ve ailenize yerleştiğinizde, başka bir şeye ulaşmaya gerek olmadığını hissetmeye başlarsınız. Sahip olduğunuz her şeyden şikayetçi olursunuz. Daha fazla bir şey almak istemediğiniz için tembel olursunuz.
3: Tutku Eksikliği
Çocukluğumuzda hepimizin birkaç hayali var. Sadece kendimizi değil dünyayı da değiştirmek istiyoruz. Bizim için imkansız görünen hiçbir şey yok. Bununla birlikte, büyüdükçe, hayallerimize inanmayı bırakırız ve hayatta harika şeyler başarmak için tüm tutkuyu yavaş yavaş kaybederiz. Güvende olmak ve hayatı sevinç ve tutkuyla yaşamak yerine geçirmek istiyoruz. Hayatı olduğu gibi geçerken aktif olamazsınız.
4: Güven Eksikliği
Bazı insanlar hayatta pek çok şey yapmak ister, ancak kendilerine olan güvenlerini kaybederler. Güvenlerini kaybederler, çünkü daha önce hayatta harika şeyler başarmaya çalışırken birçok başarısızlıkla karşılaşmışlardır. Bu başarısızlıklardan muzdarip olmaları o kadar yüksektir ki, gelecekte başarısızlıktan kaçınmak için herhangi bir şey yapmayı bırakmazlar.
5: Güçlü Destek Sistemi
Bazı insanlar ağızlarında gümüş kaşıkla doğarlar. Ebeveynleri o kadar zengin ki hayatlarında hiçbir şey için mücadele etmek zorunda değiller. Bazı insanlar bakım veren eş veya tamamen onlara bakan çocuklar var. Bazen Hükümet onlara bebekler içindeki tüm işlerini yönetebilecekleri kadar para öder. Mücadele etme isteklerini kaybederler ve başkalarının emeğinin meyvesinden memnun olmaktan dolayı tembelleşirler.
6: Kan değerleriniz
Beslenme düzeniniz olmadan sağlıklı bir çalışma yapmanız mümkün değil. Vücudunuzun temel ihtiyacını azami olarak karşılamamız gerekmektedir. En önemlisi su ihtiyacımız. Bazı vitaminlerin eksiklikleri bilişsel fonksiyonları yavaşlatır. Bu vitaminleri almak için gerekli besinleri almamız ve kan değerlerimizi belli periyotlarla ölçtürmemiz ve kan bağışı yapmamız faydalı olacaktır.